4 tips för billigare flygresor

Billigare flygresor

Vill du flyga runt i världen och inte ruinera dig på vägen? Ta del av Spargenis fyra bästa tips för att köpa billigare flygresor.

1. Boka flygresan på rätt dag
Enligt en undersökning som jämförelsesajten Momondo genomförde november 2018 är det möjligt att bespara i snitt upp till 34 % om man bokar sitt flyg i rätt tid.

För resor inom Europa rekommenderar Spargeni att du bokar din flygresa 20 dagar innan avfärd för att komma billigast undan. Ska du istället resa utanför Europa, bör du boka din flygbiljett cirka 56 dagar innan avfärd.  Man ska därmed inte vänta till allra sista sekund för att boka flyg eftersom undersökningar visar att flygbiljetter är dyrast samma dag som avfärd.

2. Res inte när alla reser
Om du har möjlighet att vara flexibel med datum för avfärd och hemresa, så kan du spara pengar. Detta eftersom att biljetterna är dyrare vid populära datum/dagar. Läs mer här om vilka datum och dagar du ska undvika att resa på.

3. Jämför flygbolagen med jämförelsesajter
Ibland kan det vara billigare som en lojal kund att boka ett flyg direkt på flygbolagets hemsida, men så är inte alltid fallet. Faktumet är att det ibland kan vara billigare att boka ett flyg via jämförelsesajter. Spargeni rekommenderar därför att du alltid ska jämföra flygbolagen med jämförelsesajterna.

4. Jämför olika jämförelsesajter
Likt att det kan finnas prisskillnader mellan flygbolagen och jämförelsesajterna, kan det även finnas prisskillnader mellan jämförelsesajterna. Du ska därför alltid även jämföra flera jämförelsesajter mot varandra och på så sätt välja det billigaste flyget. Du kan spara tusenlappar per år ifall du reser ofta och alltid väljer det billigaste flyget.

Jämförelsesajter som Spargeni rekommenderar:

Publicerad: 2020-07-24
Spargeni
info@spargeni.se

Andra nyheter