Finansministern - Sveriges ekonomi vänder!

Sveriges ekonomi vänder

Finansministern Magdalena Andersson framförde på en pressträff budskapet att ekonomin har börjat vända uppåt från botten i Coronakrisen. Dock vänder det uppåt från en mycket låg nivå och vidare är osäkerheten oerhört stor. Magdalena Andersson berättade under pressträffen att den senaste tiden har det visats tecken på att Sverige samt olika delar i Europa befinner oss i en vändning.

Magdalena Andersson räknar dock med att arbetslösheten går upp i och med att ett gäng ungdomar utexamineras från gymnasiet och högskolor. Hon menar att flera indikationer tyder på ett försämrad situation på arbetsmarknaden. Faktumet är att arbetslösheten i Sverige nådde 8,1 % i april, vilket är den högst siffran Sverige haft sedan år 2014. Följ statistiken kring arbetslösheten hos SCB och coronasituationen överlag hos Folkhälsomyndigheten.

Spargeni rekommenderar de svenska löntagarna att spara extra mycket pengar nu när ekonomin är så osäker. Det kan vara klokt att ha en extra buffert och se över ifall man kan få fler inkomstkällor. Läs mer om hur du kan spara pengar här.

Publicerad: 2020-07-10
Spargeni
info@spargeni.se

Andra nyheter

Populära sidor

Privatlån

Spartips

Kreditkort

Låneförmedlare