Kreditkort - Jämför och välj rätt kort för dig

Hos Spargeni kan du jämföra olika kreditkort och hitta det bästa kortet just för dig. Du kan faktiskt spara pengar genom att välja ett kort som passar just dig. Läs mer om för- och nackdelar med kreditkort här.

Populära kreditkort just nu

Collector Bank - Easyliving

Inga aviavgifter eller valutapåslag

Omfattande reseförsäkring 

Allriskförsäkring

Leveransförsäkring vid internetköp

Kreditvillkor

Maxkredit: 100 000 kr
Årsavgift: 195 kr
Räntefritt: 56 dagar
Kreditränta: 17,25 %

Norwegian-kortet

Ingen årsavgift

Avgiftsfria kontantuttag

Bonus på alla köp

Reseförsäkring och avbeställningsskydd

Kreditvillkor

Maxkredit: 100 000 kr
Årsavgift: 0 kr
Räntefritt: 45 dagar
Kreditränta: 19,99 %

Komplett Bank Mastercard

Bonus på alla köp

ID-stöldsförsäkring & Reseförsäkring

Ingen årsavgift

Avgiftsfria kontantuttag

Kreditvillkor

Maxkredit: 100 000 kr
Årsavgift: 0 kr
Räntefritt: 50 dagar
Kreditränta: 21,40 %

Collector Bank - Easycard

Delbetala i egentakt

Reseförsäkring och avbeställningsskydd

Självbetjäning i appen

Lätt att få

Kreditvillkor

Maxkredit: 30 000 kr
Årsavgift: 290 kr
Räntefritt: 56 dagar
Kreditränta: 19,00 %

Jämför fler kreditkort

Hos kortio.se kan du jämföra dussintals kreditkort och kortutgivare så om inget av ovanstående korten passade dig bör du besöka kortio.se för att se ifall något annat kort passar dig bättre.

Fördelar och nackdelar med kreditkort

Det finns flera fördelar respektive nackdelar med ett kreditkort. Spargeni redogör samtliga för- och nackdelar för att du ska kunna se ifall kreditkort är något för dig.

Fördelar med ett kreditkort

Rabatter – Nästan alla kreditkort ger någon form av rabatt. Är det ett kort som är ihopkopplad med ett specifikt företag, exempelvis Coop eller OKQ8, kommer du främst få rabatter just där. Vidare är det även vanligt med rabatter hos kreditgivarens samarbetspartners.

Reseförsäkring – Samtliga kreditkort erbjuder en kompletterande reseförsäkring så när du bokar en resa med ett kreditkort så gäller försäkringen. Genom att boka en resa via ett kreditkort slipper du då betala för en extra försäkring hos flygbolaget.

Tillgänglig kredit – Ifall du har ett kreditkort där hela krediten inte har nyttjats, så har du tillgång till pengar. I livet kan utgifter komma plötsligt och med tillgänglig kredit kan du då enklare hantera dessa utgifter.

Bonusar – Flertalets kort erbjuder bonusprogram där du får bonuspoäng på alla inköp som sker med kortet. Bonuspoängen kan oftast ge återbäring i pengar eller bytas mot produkter/tjänster. Med hjälp av bonusar kan du spara flera tusenlappar per år. Därför är det viktigt att välja ett kreditkort som passar just dig. Reser du mycket så kanske du bör välja Norwegian kortet och handlar du mycket online bör du kanske välja Komplett Bank Mastercard kortet istället.

Ekonomisk överblick – När du erhåller kreditkortsfakturan kan du enkelt se alla transaktioner som genomförts. Du får därför en tydlig överblick på vad du spenderar mest pengar på varje månad. Uppmärksammar du en felaktig transaktion ska du omedelbart kontakta kortutgivaren, som vanligtvis då stryker den felaktiga transaktionen.

Möjlighet för delbetalning – Har en plötslig utgift kommit som medför svårigheter för dig att klara av vardagen rent ekonomisk, kan du dela upp återbetalningen av din kredit under en kortare period ifall du har ett kreditkort.

Försäkringar – Förutom reseförsäkring brukar även vissa kreditkort omfatta andra försäkringar. Allriskförsäkring, prisskydd, köpskydd, leveransförsäkring, ID-stöldsförsäkring och nyckelservice är exempel på några försäkringar som kan ingå. Du kan lyckas spara tusenlappar per år genom att välja ett kreditkort som har flera försäkringar. Easyliving-kortet, ett kort som Spargeni starkt rekommenderar, innehåller flera bra försäkringar.

Inget valutapåslag – Vissa kreditkort tar inget valutapåslag för köp utomlands. Reser du mycket kan det vara smart att välja ett sådant kort för att spara lite extra pengar.

Avgiftsfria kontantuttag – De flesta bankkorten idag tar ut någon form av avgift vid kontantuttag. Skaffar du istället ett kreditkort som bjuder på den avgiften, så slipper du betala uttagsavgiften vid kontantuttag. Ett sådant kort kan definitivt vara värt att ha ifall du reser mycket eller allmänt tar ut mycket pengar.

Nackdelar med ett kreditkort

Lättillgänglig kredit kan skapa höga kostnader – Eftersom att krediten är lättillgänglig när du har ett kreditkort finns risken att vissa personer lockas att handla mer än vad de har råd till. Konsekvensen av det kan då bli att man inte klarar av att betala tillbaka hela skulden inom den räntefria perioden, vilket kan leda till höga räntekostnader. För att förhindra det här scenariot rekommenderar Spargeni att man alltid betalar tillbaka hela skulden i slutet av varje månad.

Kan lockas till delbetalning – På varje kreditkortsfaktura framgår det hur mycket kredit man har utnyttjat samt ett lägsta belopp att betala. Lockas man av att betala det lägsta beloppet och sedan lägga pengar på något annat kan det i längden leda till höga räntekostnader.

Årsavgifter och uttagsavgifter – De kort som tar ut en årsavgift samt en avgift vid kontantuttag kan i längden bli dyra. Lyckligtvis finns det kort idag som inte tar ut en årsavgift eller avgift vid kontantuttag.

Summering

Skaffar du dig ett kreditkort och tar del av alla fördelar men samtidigt har nackdelarna i åtanke så kommer du att spara pengar. Som du ser så finns det rätt så många fördelar med att ha ett kreditkort men nackdelen är att ifall du plötsligt inte kan betala av din kreditkortsskuld kommer du att få höga räntekostnader. Spargeni rekommenderar att ifall man har ett kreditkort ska man i regel alltid betala av hela skulden i slutet av varje månad. Vidare rekommenderar Spargeni att man väljer ett kort som har bra förmåner. Se vilka kort som Spargeni rekommenderar här.

Populära sidor

Spartips

Privatlån

Låneförmedlare

Kampanjer