Spara pengar på bolånet

Spara pengar snabbt

Hela 82 % av hushållens lån till banker utgörs av bostadslån. Dock kan kostnaden för ett bolån skilja sig ganska mycket beroende på vilken ränta du har fått på lånet. Är du en duktig förhandlare och väljer en bra bank kan du lyckas att få en bra bolåneränta och därmed spara tusenlappar per år.

Först och främst måste man bilda en uppfattning om sin situation. Hur ser läget ut för en själv? Vilken ränta har jag? Hur stor är min skuld i förhållande till bostadens värde? Dessa frågeställningar behöver man ha koll på innan man börjar förhandlingen med en bank. Vidare kan det även vara bra att kolla med nära och kära vilken ränta de har på sitt bostadslån. På så sätt kan du snabbt bilda en uppfattning ifall du har en bra eller dålig ränta på ditt bolån.

Spargeni rekommenderar att man alltid kontaktar sin bank och ställer frågan om vad som krävs för att få en bättre ränta på sitt lån. Många vet tyvärr inte att man kan ställa den frågan till sin bank. Vilket är synd, för ifall du har ett stort bostadslån, kan du spara tusentals kronor genom att få ner bolåneräntan.

Det finns många sidor, där du kan jämföra bolåneräntor. Spargeni rekommenderar Lånekoll, där kan du enkelt kan jämföra bolåneräntor och ansöka om bolån. Vill du istället jämföra privatlåneräntor, så gör du det bäst på vår privatlånesida.

Publicerad: 2020-07-16
Spargeni
info@spargeni.se

Andra nyheter

Populära sidor

Privatlån

Spartips

Kreditkort

Låneförmedlare