Tips på hur du finansierar båten till sommaren

Låna till en båt

Är du sugen på att köpa en båt till sommaren? Ifall ja, så ska du veta att du inte är ensam om det. Under pandemin har intresset för att skaffa båt ökat markant. Nedan finner du tips på hur du finansierar båten på bästa sätt.

Pandemin som vi befinner oss har bidragit till att fler sommarsemestrar på hemmaplan istället för att resa utomlands. Ifjol såg vi en kraftig prisökning för fritidshus runt om i landet, men vi såg även kraftiga prisökningar för båtar. 

Att åka båt under sommaren kan ge en väldigt mycket glädje och avslappning. Men det är inte alltid lika glädjefyllt när det är dags att betala kostnaderna som en båt medför, då det tillkommer ett gäng extra kostnader utöver inköpet av båten. Därför kan det ibland vara smart att ta ett privatlån för att finansiera ett båtköp.

Det finns idag ett gäng långivare som du kan vända dig till om du vill låna pengar för ett båtköp. Skall du låna tillsammans med en medsökande och är Coop-medlem rekommenderar vi på Spargeni att du lånar via Coop. De har ett bra erbjudande för medlemmar med medsökande som behöver ta ett privatlån. Läs mer på Coops hemsida här.

Ett annat tips är att du söker ett privatlån via en låneförmedlare för att finansiera ett köp av båt. Hos en låneförmedlare kan du jämföra flertalets långivare med endast en kreditupplysning.

Spargeni rekommenderar dessa låneförmedlare just nu:


Vill du jämföra bland alla marknadens bästa låneförmedlare, så kan du göra det här.

 

Publicerad: 2021-04-05
Spargeni
info@spargeni.se

Andra nyheter