Tips på hur du kan tjäna pengar som en influencer

Tjäna pengar som en influencer

Drömmer du om att tjäna pengar som en influencer? Spargeni listar nedan 9 tips om hur just du kan lyckas att bli en framgångsrik influencer. Viktigt att komma ihåg att bakom varje framgångsrik influencer ligger hårt arbete.

1. Hitta din nisch

För att bli en framgångsrik influencer och tjäna pengar som en influencer är det viktigt att hitta sin nisch. Hitta just det du är bra på och satsa just på det. Är du exempelvis bra på laga mat så skall du fokusera på just det. Att influera andra människor kräver uthållighet och hårt arbete och därför är det extra viktigt att du väljer att fokuera på något brinner för – Detta för att du själv inte skall tappa intresset.

2. Fastställ din målgrupp

Det är viktigt att hitta din målgrupp ifall du vill tjäna pengar som en influencer. Ju bättre insikt du har på dina följare, desto större är chansen att du lyckas som en influencer. När du väl vet vad dina fans uppskattar och vill ha så blir det mycket lättare för dig att skapa relevant innehåll för dem.

3. Anpassa innehållet efter plattform

Det är smart att välja en huvudplattform som du vill lägga mest fokus på. Det kan till exempel vara ett Instagram-konto, en Youtube-kanal eller till och med en blogg. Men det är viktigt att du anpassar ditt material som du lägger upp efter just den plattform som du använder dig av. Detta eftersom att läsarna/följarna då får ett mycket mer proffsigare intryck än om samma material publiceras överallt. Givetvis är det bra ifall du använder dig av flera plattformar, men se då till att anpassa innehållet.

4. Uppdatera med jämna mellanrum

Det är väldigt viktigt att du uppdatera ditt flöde regelbundet när du väl är igång. Om möjlighet finns skall du gärna uppdatera flödet flera gånger om dagen. Men det är viktigt att komma ihåg att kvalitet går för kvantitet. Det vill säga se till att inläggen är genomtänka och tillför något till dina följare/läsare.

5. Börja synas

Följare och läsare kommer inte per automatik hitta din kanal, utan du behöver jobba stenhårt med att marknadsföra dig på flera olika vis för att du skall synas. Det finns flera olika sätt man kan gå tillväga för att marknadsföra sin kanal. Man kan till exempel skriva gästinlägg hos andra influencers, betala marknadsföring eller kommentera frekvent på andra liknande konton.

6. Ta hand om dina följare

Du behöver alltid se till att lyssna och ta hand om dina följare. Detta eftersom de är det viktigaste du har när du är en influencer. Om du inte publicerar material som passar just din publik riskerar du att få färre likes, följare och kommenterar.

7. SEO-optimera

Det är viktigt att du alltid SEO-optimerar ditt innehåll genom att använda dig av populära nyckelord/hashtags/länkar. Med en bra SEO-optimering är chansen större att du enkelt och kostnadsfritt attraherar fler följare/läsare. En bra hemsida som beskriver väl om hur SEO fungerar är seo.n.nu.  

8. Var personlig

Lägg upp äkta material och var personlig. Dina följare/läsare kommer bli mer engagerade och hängivna när du är personlig.

9. Börja tjäna pengar som en influencer

Som en influencer tjänar du främst pengar genom att marknadsföra andra företags produkter/tjänster på din kanal. Men se alltid till att endast marknadsföra produkter/tjänster som går i linje med din kanal samt produkter/tjänster som du själv tror på. Detta eftersom det snabbt kan förstöra ditt rykte ifall du marknadsför något som dina följare inte gillar.

Att influera andra människor är ett sätt som du kan börja tjäna pengar på, men det finns även andra sätt. Läs mer om hur du kan spara mer pengar eller tjäna extra pengar på vår spartips sida.

Publicerad: 2020-09-14
Spargeni
info@spargeni.se

Andra nyheter